5 تکنیک موثر برای خالی کردن ذهن
خالی کردن ذهن – به خصوص در دنیای امروز ما – یک مسئله مهم و حساس به شمار می آید. خالی کردن ذهن کار چندان سختی نیست. بسیاری از مردم فکر می کنند به واسطه هیپنوتیزم یا روش های عجیب و غریب می توانند ذهنی عاری از تنش و فکر های سیاه و حس های بد داشته باشند. اما اینطور نیست!
تکنیک هایی که برای خالی کردن ذهن به کار برده می شوند در حقیقت تکنیک های برای آرامش اعصاب، پاک سازی مغز از افکار آزار دهنده، استراحت دادن به مغز و یا نظم دادن به آن است که با توجه به این موارد شما متوجه می شوید که این فعالیت دارای چه درجه از اهمیت است. بیشتر فعالیت ها و حرکاتی که برای پاک سازی ذهن صورت می گیرد شامل حرکات مدیتشین هستند.منبع
محتویات فهرست
خالی کردن ذهن
خالی کردن ذهن کار چندان سختی نیست. بسیاری از مردم فکر می کنند به واسطه هیپنوتیزم یا روش های عجیب و غریب می توانند ذهنی عاری از تنش و فکر های سیاه و حس های بد داشته باشند. اما اینطور نیست. کافی است ادامه این مطلب را مطالعه نمایید تا بهتر متوجه شوید.
اهمیت خالی کردن ذهن چیست؟
گاهی پیش می آید که انسان را با یک کامپیوتر یا ماشینی مقایسه می کنند که دارای قابلیت های بسیاری است اما کامپیوتر ها برخلاف انسان خسته نمی شوند. این در حالی است که باید این نکته را مد نظر قرار داد که توان پردازشی ِهر کامپیوتر با دیگری مجزا است و وقتی که شما بیش از این حد به یک کامپیوتر وظیفه بدهید، هنگ خواهد کرد. این هنگ کردن برای انسان هم پیش می آید. انسان نیز حد و توان مشخصی دارد و گاهی برای اینکه بتوان کارایی و عملکرد یک شخص را افزایش داد باید به او کمک کرد تا ذهنش را خالی کند. خالی کردن ذهن – به خصوص در دنیای امروز ما – یک مسئله مهم و حساس به شمار می آید.
با در نظر گرفتن این موضوع، اهمیت خالی کردن ذهن برای شما آشکار می شود، زیرا انسان ِمدرن و امروزی درگیر هزاران هزار وظیفه و دانش غیر ضروری است که بخش کثیری از ذهن او را اشغال کرده اند و اجازه نمی دهند درست فکر کند یا به راحتی به انجام وظایفش مشغول باشد. ایجاد نظم ذهنی و خالی کردن ذهن تکنیک های مختلفی دارد. از هر تکنیکی که استفاده کنید، به شما کمک خواهد کرد تا فردی پویا تر باشید و روی اهداف تان به طور متمرکز تر فوکوس کنید. به این منوال خواهید دید که بیشتر وقت خود را به انجام کارهای مهم در زندگی تان اختصاص خواهید داد و می توانید برای ایجاد آرزو های جدید در زندگی تفکر کنید.
پاکسازی ذهن آشفته
برای خالی کردن ذهن اول باید به دنبال سر منشا آن باشید: چرا ذهنمان شلوغ می شود؟ چرا دچار ترافیک فکری می شویم؟ محرک های بیرونی عواملی هستند که با ما برخورد می کنند. این عوامل چه آگاهانه و چه ناآگاهانه سر راهمان قرار می گیرند. نه فقط شما – به عنوان خوانندهی این مطلب، بلکه همه ی آدم ها در دنیای امروز درگیر چنین ساختاری هستند. همهی ما یک گوشی ِ تلفن همراه داریم که هر روز مقدار عظیمی از اطلاعات را به ذهنمان وارد می کند. چه بخواهیم و چه نه با این اطلاعات مفید یا بلااستفاده درگیر هستیم و نمی توانیم برای آنها کاری کنیم.
به جز ورود اطلاعات غیر ضروری، برخی نگرانی ها و دغدغه های شخصی نیز وجود دارند که ذهنمان را درگیر می کنند. درست است که آنها اهمیت بالایی در زندگی مان دارند، اما صرفا فکر کردن به یک اتفاق، یک چالش پیش آمده در زندگی و یک دغدغه ی همیشگی، کمکی به رفع آن نمی کند. بنابراین ذهن ما نیاز دارد تا از این بار و این حجم فکر خالی شود. اگر احساس می کنید که مجموعهای از این عوامل به شلوغ تر شدن ذهن تان دامن می زنند و نیاز به خالی کردن ذهن دارید، می توانید از تکنیک هایی که به شما در اینجا معرفی می کنیم استفاده کنید.
رسیدن به نظم ذهنی
تکنیک های خالی کردن ذهن عجیب و غریب یا چندان پیچیده نیستند. تنها چند راهکار هستند که به تهی شدن ذهن از افکار غیر ضروری و اطلاعات غیر مهم کمک می کنند.
-
خوابیدن
تعجبی ندارد که «خواب» فرآیندی است که به نظم دادن افکار و تثبیت اطلاعات دریافت شده در کل روز به شما کمک می کند. خواب مانند یک جریان است که کمک می کند بسیاری از افکار را دور بریزید یا آنها را فراموش کنید: درست مثل یک پاک کن جادویی.
اگر در طول یک شب خواب کافی و کامل را تجربه کنید، حس تان روز بعد بسیار بهتر خواهد بود، می توانید خالی کردن ذهن را تجربه کنید و از افکار بد و حال ناخوش دوری نمایید.
-
مدیتیشن
انجام مدیتیشن به آرام تر شدن ذهن و جسم کمک می کند و برای خالی کردن ذهن عالی است. مدیتیشن بر دوری از جمع و هیاهو تمرکز دارد. همین کار کمک می کند شما در خلوت خود به آرامش فکری ِبیشتری دست پیدا کنید و حال خوبی داشته باشید.
-
افکارتان را به رشته تحریر در آورید.
نوشتن افکار کمک می کند تا بخشی از آن ها را از داخل ذهن تان خالی کنید و به روی کاغذ بیاورید. تنها عمل نوشتن مهم است و اینکه شما چه قصدی از انجام این کار داشته باشید، به خودتان بستگی دارد. سعی کنید برای انجام ِدرست این کار از جمع فاصله بگیرید – در حد 10 تا 15 دقیقه در روز – و افکارتان را بنویسید. این کار را بدون خودسانسوری انجام دهید زیرا کسی قرار نیست نوشته هایتان را بخواند و شما را قضاوت کند. با انجام این کار خالی کردن ذهن بهتر و آرام تر – در طول هفته، ماه و سال – ممکن خواهد شد.
-
قدم زدن
انجام قدم زدن برای خالی کردن ذهن درست مانند نوشتن افکار است. برای انجام این کار نیز شما لازم دارید که از جمع فاصله بگیرید، با خود خلوت کنید و افکارتان را سازماندهی نمایید. یک پیاده روی ساده و گفتگو با خود کمک می کند حس خوبی داشته باشید و بتوانید از احساساتی که درگیرش هستید بهتر مطلع شوید.
-
وحدانیت را فراموش نکنید.
دنیای ما، از اول تا به حالا دنیای تضاد ها است. اگر سفیدی هست قطعا سیاهی نیز وجود دارد و بدون وجود یک تضاد هر یک از طرفین بی معنا می شوند. اگر به چیزی فکر می کنید، حالت متضاد آن را هم در نظر بگیرید. به این شیوه می توانید به افکاری دست پیدا کنید که وحدانیت دارند و کامل هستند.
توصیه های طلایی برای پاک کردن ذهن
خالی کردن ذهن کار چندان سخت و پیچیده ای نیست. به جز راهکار های ذکر شده، شما می توانید روش های خودتان را برای خالی کردن ذهن پیدا کنید. پیدا کردن تکنیک های خالی کردن ذهن به شخصیت و دیدگاه ِشما نسبت به زندگی وابسته است. بنابراین برای انجام این کار باید از شخصیت و ویژگی هایتان اطلاعات کافی داشته باشید.
سوالات متداول
اهمیت خالی کردن ذهن چیست؟
انسان ِمدرن و امروزی درگیر هزاران هزار وظیفه و دانش غیر ضروری است که بخش کثیری از ذهن او را اشغال کرده اند و اجازه نمی دهند درست فکر کند یا به راحتی به انجام وظایفش مشغول باشد.
راهکارهای رسیدن به نظم ذهنی چیست ؟
خوابیدن – مدیتیشن – افکارتان را به رشته تحریر در آورید – قدم زدن – وحدانیت را فراموش نکنید.
چرا دچار ترافیک فکری می شویم؟
به جز ورود اطلاعات غیر ضروری، برخی نگرانی ها و دغدغه های شخصی نیز وجود دارند که ذهنمان را درگیر می کنند. درست است که آنها اهمیت بالایی در زندگی مان دارند، اما صرفا فکر کردن به یک اتفاق، یک چالش پیش آمده در زندگی و یک دغدغه ی همیشگی، کمکی به رفع آن نمی کند.
دیدگاهتان را بنویسید