نظریه کوانتوم به زبان ساده چیست؟ + نظریه کوانتوم استیون هاوکینگ
نظریه کوانتوم چیست؟ کوانتوم در لغت به معنای دانه است، یا یک بسته و در زبان لاتین به عنوانِ تعیین کننده یا تعریف کنندهی مقدار شناخته می شود. اما وقتی آن را در دنیای فیزیک جستجو کنید به مقادیر گسسته گفته می شود که به کمیت ها مربوط است. کمیت هایی مانند تکانه، بار الکتریکی و …
کوانتوم چیست و نظریه کوانتومی چه می گوید؟
نظریه کوانتومی از ایده های ماکس پلانک منشأ گرفته است. او این ایده را مطرح کرد که اتم ها تنها در کمیت های معینی به نام کوانتوم می توانند انرژی ساطع کنند (بیرون دهند). نظریه کوانتومی برای توضیح رفتار ذرات و انرژی ای که خارج می کنند مطرح شد. ویرگول
در این مطلب قصد داریم در مورد تک تک موضوعات و مباحثی صحبت کنیم که در مورد نظریه کوانتوم مطرح می شود و باعث می شود بسیاری از افراد در مورد این نظریه و زیر مجموعه های آن دچار شک و تردید باشند یا اطلاعاتی در مورد آن نداشته باشند.
محتویات فهرست
- 1 دیدگاه کوانتوم، کوانتوم چیست؟ نظریه کوانتوم به زبان ساده
- 2 انسان از دیدگاه فیزیک کوانتوم و نظریه ذهن کوانتومی
- 3 درمان از دیدگاه کوانتومی؛ در نظریه کوانتوم رابطه انرژی و فرکانس را بیان کنید.
- 4 نظریه کوانتومی فضا زمان و نظریه کوانتومی ذرات
- 5 اما این درهم تنیدگی به چه معناست؟
- 6 نظریه کوانتوم زمان
- 7 نظریه کوانتوم هاوکینگ چیست؟
- 8 نظریه کوانتوم و قانون جذب
- 9 سوالات پر تکرار
دیدگاه کوانتوم، کوانتوم چیست؟ نظریه کوانتوم به زبان ساده
نظریه کوانتوم چیست؟ کوانتوم در لغت به معنای دانه است، یا یک بسته و در زبان لاتین به عنوانِ تعیین کننده یا تعریف کنندهی مقدار شناخته می شود. اما وقتی آن را در دنیای فیزیک جستجو کنید به مقادیر گسسته گفته می شود که به کمیت ها مربوط است. کمیت هایی مانند تکانه، بار الکتریکی و …
پس به بیان دیگر می توان کوانتوم را کمترین میزان ِممکن ِیک کمیت دانست. اما نظریه کوانتوم فراتر است. یک فیزیکدان به نام ماکس پلانک برای اولین بار اظهار کرد که ساطع شدن انرژی در اتم ها، در کمیت های واضح و مشخصی به اسم کوانتوم ممکن می شوند. هنگامی که این کلمه به گوش تان می خورد می توانید آن را هم معنی با ذراتی که شکل موج دارند، در نظر بگیرید. بنابراین، از ديدگاه این فیزیکدان انرژی به دو شکل می تواند رفتار کند، هم موج و هم ذره. در ادامه بیشتر با این نظریه آشنا خواهیم شد، بنابراین با ادامه این مطلب همراه باشید.
انسان از دیدگاه فیزیک کوانتوم و نظریه ذهن کوانتومی
ذهن کوانتومی به عنوان یکی از مهم ترین موضوعات در مبحث «انسان از دیدگاه نظریه کوانتوم» مطرح می شود. مغز انسان یکی از پیچیده ترین بخش های بدن اوست. در مغز ِ انسان رویداد های کوانتومی رخ می دهد و این رویداد ها می توانند بر روی روان و ذهن تاثیر بسزایی بگذارند. عدم قطعیت در زندگی انسان به واسطه این نظریه به اثبات رسیده است و توانسته بشریت را به این باور برساند که هر چیزی در حد احتمال باقی می ماند و هیچ جبری وجود ندارد؛ بنابراین هیچ پدیده ای در فیزیک به طور صددرصد قابل پیش بینی نیست و باید برای وجود خطا یا پیش آمد یک اتفاق غیر منتظره نیز آماده بود.
درمان از دیدگاه کوانتومی؛ در نظریه کوانتوم رابطه انرژی و فرکانس را بیان کنید.
تاثیراتی که نظریه کوانتوم در زندگی ِانسان ایجاد کرد، هنوز که هنوز است به طور کامل درک نشده است و گفته می شود که یافتن تمامیِ این تاثیرات میتواند سالهای سال زمان ببرد. در این دیدگاه و نظریه کوانتوم – همانطور که بیان شد – ماده و انرژی جدا از یکدیگر در نظر گرفته نمی شوند. بنابراین می توان از این نظریه برای بسیاری از زمینه ها در زندگی کمک گرفت. فکر بر ماده موثر است و باعث می شود درمان بیماری ها به این واسطه ممکن شود.
یعنی با تغییر فکر و رفتار می توان در مسیر سلامتی گام گذاشت. پس ارتباط عمیق بین ذهن و جسم به آگاهی منجر می شود و کمک می کند سلول های بدن به سمت سلامتی پیش بروند. در واقع می توان جسم را یک ظرف دانست که بازتاب دهنده افکار است. هرچه فکر های منفی و غلط داشته باشید، بر روی شیوه زندگی و سلامت روان تان تاثیر می گذارد و برعکس. پس درمان ِ بدن، طبق نظریه کوانتوم در ذهن ما ممکن می شود.
نظریه کوانتومی فضا زمان و نظریه کوانتومی ذرات
نظریه کوانتوم فضا زمان در واقع به اصل هولوگرافیک نیز شناخته می شود که می گوید جهان از دو بُعد تشکیل شده است. از همین رو می توان برای تولید گرانش سه بعدی، روی یک سطح دو بعدی به کمک کوانتوم اقدام کرد. هنوز انجام این کار پروسهی واضح و مشخصی ندارد و بسیاری از دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که باید به درهم تنیدگی کوانتومی متوسل شوند.
اما این درهم تنیدگی به چه معناست؟
وقتی رفتار هر ذره غیر قابل اندازه گیری باشد – آن هم مستقل و جدا از سایر ذرات – باید حالت کوانتومی به کل آنها نسبت داده شود. پس در این حالت ذرات و رفتارشان بسیار به هم نزدیک هستند و گویی با هم فاصله ای ندارند.
نظریه کوانتوم زمان
طبق نظریه کوانتوم و بسیاری از قوانین فیزیک، باید زمان را یک دروغ یا توهم دانست. یعنی هیچ حال، آینده و گذشته ای وجود ندارد. به این معنا که زمان در قوانین فیزیک وجود ندارد. مثلا در نظریه نسبیت، ما می بینیم که این مفهوم در ترکیب با سه بُعد فضا به یک جهان بلوکی می رسد و کل حال و آینده و گذشته را در خود جای می دهد.
در واقع ما می توانیم با در نظر گرفتن شرایط نخستین ِ کیهان، برای پیش بینی آینده یک ذهنیت خاص داشته باشیم و هیچ اتفاق عجیب یا غیر قابل پیش بینی رخ نخواهد داد. پس هر شخصی – به عنوان فیزیکدان یا فرد واقف به علم فیزیک – اصرار ورزیدن به وجود زمان یک توهم است و بس.
نظریه کوانتوم هاوکینگ چیست؟
استیون هاوکینگ را به خاطر نظریاتش در مورد گرانش کوانتومی در مورد سیاهچاله ها بیشتر می شناسند. او عمر بسیار زیادی را صرف مطالعه در این زمینه کرد و توانست انقلاب ِعظیمی در علوم فیزیک و نجوم به وجود آورد. نظریه کوانتوم از نگاه استیون هاوکینگ معنای خاص خودش را دارد. او اعتقاد داشت که با علم به نظریه کوانتوم می توان اظهار کرد که جهان خود به خود به وجود آمده است و طبق یک قانون مشخص یا تحت نظر یک ناظر پیش نمی رود.
نظریه کوانتوم و قانون جذب
در بسیاری از مطالبی که در مورد نظریه کوانتوم صحبت می شود، وجود قانون جذب به چشم می خورد. قانون جذب به تنهایی اظهار می کند که انسان به هر چه که با خلوص نیت فکر کند و آن را از کائنات درخواست کند، دست مییابد. در این مطلب اشاره کردیم که ذهن بر روی جسم بسیار تاثیر می گذارد و به نوعی جسم ظرفی است که آنچه از ذهن داخلش ریخته می شود را بازتاب می دهد.
نظریه کوانتوم نیز به این حقیقت اشاره دارد که ماده و انرژی از یکدیگر جدا نیستند – این در حالی است که در گذشته گمان می شد این دو مفهوم از یکدیگر متمایز هستند. بسیاری از افرادی که در این زمینه فعالیت می کنند اعتقاد دارند که با وجود نظریه کوانتوم می توان از جهاتی به قانون جذب – که شبه علم است – از جنبه ای دیگر نگاه کرد و به آن عینیت بخشید.
سوالات پر تکرار
نظریه کوانتوم چیست؟
کوانتوم در لغت به معنای دانه است، یا یک بسته و در زبان لاتین به عنوانِ تعیین کننده یا تعریف کنندهی مقدار شناخته می شود. اما وقتی آن را در دنیای فیزیک جستجو کنید به مقادیر گسسته گفته می شود که به کمیت ها مربوط است. کمیت هایی مانند تکانه، بار الکتریکی و …
درهم تنیدگی به چه معناست؟
وقتی رفتار هر ذره غیر قابل اندازه گیری باشد باید حالت کوانتومی به کل آنها نسبت داده شود. پس در این حالت ذرات و رفتارشان بسیار به هم نزدیک هستند و گویی با هم فاصله ای ندارند.
نظریه کوانتوم هاوکینگ چیست؟
او اعتقاد داشت که با علم به نظریه کوانتوم می توان اظهار کرد که جهان خود به خود به وجود آمده است و طبق یک قانون مشخص یا تحت نظر یک ناظر پیش نمی رود.
دیدگاهتان را بنویسید