الهامات و شهود درونی چیست؟ و ارتباط آن با ابرآگاه؟
الهامات و شهود چیست؟ قدرت شهود به معنای قدرت حس ششم در انسان است. حس ششم حسی است که ابزار فیزیکی ندارد. به بیان دیگر، با چشم قابل دیدن و با دست قابل لمس کردن و با گوش قابل شنیدن نیست. بنابراین نام آن را حس ششم گذاشته اند که شهودی است
قوه شهود به معنی مشاهده است و خود مشاهده به ۳ صورت انجام پذیر است که شامل :مشاهده به صورت عقلی و ذهنی ،مشاهده به صورت حسی و در آخر مشاهده به صورت قلبی است. منبع
محتویات فهرست
الهامات و شهود درونی چیست؟ قدرت شهود چیست؟
الهامات و شهود چیست؟ قدرت شهود به معنای قدرت حس ششم در انسان است. حس ششم حسی است که ابزار فیزیکی ندارد. به بیان دیگر، با چشم قابل دیدن و با دست قابل لمس کردن و با گوش قابل شنیدن نیست. بنابراین نام آن را حس ششم گذاشته اند که شهودی است. درک شهودی از قرن ها پیش بین انسان ها رواج داشته است و به امروز یا دیروز وابسته نیست. از سالها پیش این افراد با الهامات خاص بودند که می توانستند بفهمند در آینده چه اتفاقی رخ می دهد و به نوعی با وسایل مختلف سعی می کردند این آینده نگری را بهتر درک کنند. مثلا فالگیر ها به واسطهی ابزار هایی که دارند می توانند ادعا کنند که در آیندهی یک فرد چه اتفاقی رخ می دهد و او باید چه تدبیری پیشه کند. همانطور که ملاحظه می کنید این حس و این روش درک از ابتدا وجود داشته است. در ادامه این مطلب بیتش در مورد این موضوع صحبت خواهیم کرد.
کشف و شهود
گاهی اوقات پیش می آید که بسیاری از استدلال های منطقی ِما در زندگی با کشف و شهود ما هم مسیر باشد. در این حالت می توان اظهار کرد که تصمیمی که قرار است گرفته شود، می تواند به نتیجهی خوبی برسد زیرا کلیه عوامل دست به دست هم داده اند تا ما به مسیری هدایت شویم که از همه نظر درست و دقیق است. اتفاقی رخ دادن چنین حالت هایی در مسیر استنتاج های منطقی و الهامات و شهود خیلی از وقت ها اتفاقی نیست. به همین خاطر می توان اظهار کرد که الهام یا شهود درک شده توسط حس ششم حقیقی بوده است و یک کمک غیبی یا از الهامات غیبی بوده است. گاهی نیز پیش می آید که الهامات و شهود به واسطهی دانسته های تجمع یافته داخل ناخودآگاه ِشما به شما منتقل شده اند. یا دانشی هستند که صرفا سالها قبل در زندگی تان آموخته اید و حالا می توانید از آن به بهترین شکل ممکن استفاده کنید. به این حالت شانس نیز گفته می شود. بنابراین الهامات و شهود و استدلال های منطقی همیشه با یکدیگر ساز مخالف نمی زنند و گاهی با یکدیگر یک مسیر ِیکسان را می پیمایند.
شهود قلبی و شهود عقلی
تصمیم گیری بر مبنای الهامات و شهود اغلب چندان عاقلانه به شمار نمی آید. این توصیه ای از جانب بسیاری از افراد است که به باید ها و نباید های تفکر الهامات و شهود واقف هستند. در واقع بسیاری از مردم هستند که گمان می کنند با یک الهام از ناکجا آباد یا صحبتی از طرف شخصی که دنیا دیده است و الهامات ِقوی دارد می توانند زندگی خود را تغییر دهند. درست است که الهامات و شهود قلبی به ما در تصمیم گیری هایمان کمک می کنند اما تنها معیاری نیستند که باید آنها را هدف قرار دهیم. خیلی وقت ها تفکر شهودی و به کار گیری الهامات کمک می کند ما به موفقیت ویژه ای برسیم. این را می توان به شناس یا ردیف شدن اتفاقات درست در فضای درست و در زمان درست ارتباط داد. اگر این اتفاق رخ داده را مجددا در زمان دیگری تکرار کنیم، ممکن نیست که همان جواب ِقبلی را دریافت کنیم. به همین دلیل الهامات و شهود به تنهایی معیار های خوبی برای تصمیم گیری و تغییر دادن زندگی نیستند. اگر در حال گرفتن یک تصمیم مهم در زندگی تان هستید، توصیه می کنیم فقط و فقط به شهود و درک شهودی و قلبی تان اعتماد نکنید و از معیار های دیگر نیز کمک بگیرید: یعنی استدلالات منطقی!
شهود عرفانی و شهود درونی
الهامات و شهود اغلب عرفانی هستند و از دل ناشی می شوند. به این معنا که خیلی وقت ها طبق استدلال های منطقی به دست نمی آیند یا طبق یک دانشِ ذخیره شده در ذهن ِما تولید نمی شوند. این نوع از شهود بیشتر به محیطی که در آن زندگی می کنیم، آداب و رسومی که با آن بزرگ شده ایم، اعتقادات و باور ها، طرز فکر و نگاهمان به زندگی و شخصیت مان بستگی دارد. شما نمی توانید تاثیر این عوامل را در درک شهود عرفانی نادیده بگیرید. به همین دلیل است که در جهان عُرفای بسیاری زندگی می کرده اند و هر کدام یک نظریه و درک شهود نسبت به زندگی و اتفاقات ِآن داشته اند. این تفاوت ها باعث می شود تا شکل گیری الهامات و شهود دستخوش تغییر شود.
بسیاری از شهود های عرفانی که انسان به آنها دست پیدا می کند به سایر عوامل مانند کنار گذاشتن تعصبات و تفکر طبق دانش ِ روز و تجربیاتی که در طول زندگی به دست می آورد نیز بستگی دارد. به همین دلیل است که گاهی پیش می آید که کسی در نزدیکی شما – بدون اینکه خودش نسبت به این مسئله آگاهی داشته باشد – دچار تغییر و تحول ِجدی می شود، و مسیر زندگی اش یا شیوهی زندگی اش را تغییر می دهد. به این معنی که درک او و تصمیم گیری هایش طبق درک شهودی انجام شده اند.
مقام شهود و قدرت شهود
الهامات و شهود – همانطور که اشاره شد – راهی هستند که به انسان در درک بسیاری از پدیده ها کمک می کنند، نوعی امداد غیبی به حساب می آیند و به خاطر اینکه به حس ششم مربوط هستند – یعنی متفاوت از سایر حس های پنجگانه می باشند – اعتماد صدرصدی به آنها اصلا عاقلانه نیست. به همین جهت الهامات و شهود یک جایگاه خاص برای خود دارند. بسیاری از افرادی که در زندگی خود به مقام بالایی رسیده اند – به عنوان مثال عالم و عارف هستند – با توجه به آموخته هایشان در طول چندین و چند سال زندگی، می توانند به شما کمک کنند تا در درک و تصمیم گیری بهتر عمل کنید. اما نباید درک شهودی را سرمشق و الگوی زندگی ِخود قرار دهید و می بایست چاشنی منطق را نیز در آن بگنجانید.
عوامل بسیاری وجود دارند که الهامات و شهود را در انسان تقویت می کنند و اجازه می دهند او بهتر تصمیم گیری کند و بتواند زندگی اش را تغییر دهد. کتابخوان بودن، شنوندهی خوب بودن، تحقیق در مورد باور ها و عقاید شخصی ِخود، افزایش روابط اجتماعی و … می تواند از عواملی باشد که در ارتقای جایگاه الهامات و شهود موثر است.
سوالات متداول
قدرت شهود به چه معناست ؟
قدرت شهود به معنای قدرت حس ششم در انسان است. حس ششم حسی است که ابزار فیزیکی ندارد. به بیان دیگر، با چشم قابل دیدن و با دست قابل لمس کردن و با گوش قابل شنیدن نیست.
آیا الهامات و شهود معیار های خوبی برای تصمیم گیری هستند ؟
الهامات و شهود به تنهایی معیار های خوبی برای تصمیم گیری و تغییر دادن زندگی نیستند. اگر در حال گرفتن یک تصمیم مهم در زندگی تان هستید، توصیه می کنیم فقط و فقط به شهود و درک شهودی و قلبی تان اعتماد نکنید و از معیار های دیگر نیز کمک بگیرید: یعنی استدلالات منطقی!
چه عواملی در ارتقای جایگاه الهامات و شهود موثر است ؟
کتابخوان بودن، شنوندهی خوب بودن، تحقیق در مورد باور ها و عقاید شخصی ِخود، افزایش روابط اجتماعی و … می تواند از عواملی باشد که در ارتقای جایگاه الهامات و شهود موثر است.
دیدگاهتان را بنویسید