طلاق عاطفی در خانواده
محتویات فهرست
طلاق عاطفی در خانواده
طلاق عاطفی در خانواده چه تاثیری بر روی روح و روان اعضای خانواده به خصوص فرزندان دارد؟ همه ما می دانیم که گاهی اوقات طلاق ها به صورت رسمی نمی باشد و در موارد زیادی زوجین از نظر قانونی از هم جدا نشده اند اما از نظر عاطفی نسبت به هم فاصله گرفته اند. به اصطلاح این شرایط را طلاق عاطفی نامیده اند و این شرایط را به عنوان یک طلاق عاطفی در نظر گرفته اند. این امر می تواند بر روی روح و روان تمامی اعضای یک خانواده به خصوص بر روی کودکان تاثیر بسیار زیادی داشته باشد و موجب شود که خانواده با مشکلات روحی و روانی زیادی روبرو شود.
طلاق عاطفی چیست؟
طلاق عاطفی در خانواده
در ابتدا و برای درک بهتر طلاق عاطفی در خانواده و تاثیری که بر روی فرزندان و اعضای خانواده می گذارد بهتر است که در این مورد که طلاق عاطفی چیست بیشتر بدانیم. به طلاق عاطفی طلاق خاموش هم گفته می شود چرا که این طلاق به گونه ای صورت می گیرد که شاید هیچ کس جز اعضای خانواده متوجه آن نشوند. از نظر قانونی در هیچ دفترخانه ای به ثبت نمی رسد و شاید حتی نزدیک ترین آشنایان مانند پدران و مادران زوجین هم از آن آگاه نشوند.
طلاق عاطفی در خانواده زمانی اتفاق می افتد که زن و شوهر به صورت رسمی از هم جدا نشده اند، آنها حتی از نظر فیزیکی هم از یکدیگر جدا نشده اند. در بسیاری از موارد امکان دارد که زوجین به هر دلیلی فقط جدایی خود را رسمی نکرده باشند اما هر یک به صورت جداگانه ای در خانه ای مجزا و یا محلی مجزا زندگی می کنند و فقط در شناسنامه دارای همسر هستند و از نظر فیزیکی و از نظر عاطفی کاملا هیچ پیوند و پیمانی بین زوجین وجود ندارد و این دو در واقع از یکدیگر جدا شده اند.
اما طلاق عاطفی در خانواده به طلاقی گفته می شود که زوجین از نظر عاطفی از هم فاصله گرفته اند اما همچنان از نظر قانونی و فیزیکی در کنار یکدیگر هستند. آنها زیر یک سقف زندگی می کنند اما مدام با یکدیگر یا در بحث و جنجال و تنش هستند و یا به صورت کامل همچون دو بیگانه و دو غریبه هستند که هر کدام به نحوی زندگی خود را دنبال می کنند و با دیگری هیچ کاری ندارند. این افراد در این شرایط یکدیگر را دوست ندارند و به سختی یکدیگر را تحمل می کنند و هیچ محبتی در بین آنها وجود ندارد.
دلایل طلاق عاطفی
طلاق عاطفی در خانواده می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد. برای مثال امکان دارد که زوجین یک ازدواج اجباری را پشت سر گذاشته باشند و به دلیل مخالفت ها و نظارت های خانواده امکان این را نداشته باشند که ازدواج را به صورت رسمی ترک کنند. شاید هم خیانتی صورت گرفته است و یا مشکل دیگری وجود داشته باشد که به خاطر فرزندان و یا به خاطر موارد دیگر امکان جدا شدن به صورت رسمی را نمی توانند داشته باشند از همین رو به صورت فیزیکی با یکدیگر زندگی می کنند.
اما شاید بشود مهمترین دلیل طلاق عاطفی در خانواده را ریشه یابی کرد و به نتیجه خوبی رسید. در تحقیقات صورت گرفته یک عامل برای طلاق عاطفی در نظر گرفته شده است. معمولا افرادی که طلاق عاطفی می گیرند کسانی هستند که به هیچ عنوان امکان و توانایی حل مسائل و مشکلات به وجود آمده را ندارند. به همین دلیل همیشه دعواها و تنش ها و اختلافاتی که بین آنها بوده افزایش پیدا کرده و به اصطلاح بر روی هم تلنبار شده است و موجب شده است که زوجین دیگر هیچ علاقه ای برای ادامه زندگی با یکدیگر نداشته باشند.
طلاق عاطفی در خانواده زمانی اتفاق می افتد که دیگر اعضای خانواده برای خوشحالی یکدیگر اقدامی نمی کنند. به هیچ یک از مواردی که پیش از این می توانست این دو را خوشحال کند اهمیتی نمی دهند و دست روی دست می گذارند تا همه چیز به بدترین شکل ممکن پیش برود. در این شرایط اگر خانواده ای که این اتفاق در آن رخ داده است دارای فرزند باشد تاثیرات مخرب زیادی را بر روی روح و روان فرزندان به وجود می آورد که ما در این مطلب قصد داریم به صورت کامل در مورد این موضوع به شما اطلاعاتی را ارائه دهیم تا شما تصمیم بگیرد که به این وضع موجود به خاطر فرزندان خود هم که شده است به نحوی پایان دهید.
طلاق عاطفی بهتر است یا طلاق قانونی
در برخی از موارد زوجین اقدام به طلاق عاطفی در خانواده می کنند چرا که گمان دارند در صورت انجام طلاق قانونی فرزندان آنها آسیب می بینند. ما این مسئله را به صورت کامل مورد بررسی قرار خواهیم داد اما باید بدانید که طلاق عاطفی می تواند برای شما بسیار سنگین تر باشد و مشکلات زیادتری را برای فرزندان شما به وجود آورد. در بسیاری از موارد اگر زوجین به صورت قانونی و فیزیکی از هم جدا باشند تاثیرات مخرب کمتری بر روی فرزندان می تواند به وجود آید.
تاثیر طلاق عاطفی بر روح و روان
به شما گفتیم طلاق عاطفی در خانواده می تواند مشکلات بسیار زیادی را برای اعضای خانواده به وجود آورد که در این بین فرزندان از این اتفاق بیشتری آسیب را می بینند. به خصوص اگر خانواده تک فرزند باشد این اتفاق می تواند بسیار نگران کننده تر باشد. جدایی خاموش والدین می تواند بر روی روح و روان فرزندان تاثیرات متفاوتی داشته باشد که هر یک را به صورت جداگانه باید مورد بررسی قرار داد.
طلاق عاطفی در خانواده بر روی فرزندان دختر و یا پسر بر اساس جنسیتی که دارند و بر اساس شرایطی که دارند می تواند متفاوت باشد. هرگز امکان ندارد تاثیر یک طلاق عاطفی بر روی دختر و پسری و در شرایط متفاوت یکسان باشد به همین دلیل والدین باید نسبت به این موضوع بسیار حساس باشند و به خاطر فرزندشان هم که شده است سعی کنند که از طلاق عاطفی خودداری نمایند. چرا که این کار می تواند زندگی آینده فرزند آنها را با چالش هایی روبرو کند که آنها حتی نمی توانند به این موضوع فکر کنند.
نکته مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که طلاق عاطفی در خانواده معمولا می تواند برای پسرها تاثیری منفی داشته باشد. این اتفاق در دخترها کمتر رخ می دهد هرچند دخترها هم از این اتفاق آسیب می بینند. معمولا در پسرها طلاق عاطفی والدین بیشتر خود را با رفتارهای بیرونی مانند خشم و پرخاشگری نشان می دهد. به همین دلیل و با توجه به نمودهای بیرونی که وجود دارد ما تاثیر این طلاق را در پسرها بیشتر از دخترها می دانیم. هرچند دخترها با انواع اختلالات روحی و روانی روبرو می شوند و این می تواند برای آنها بسیار خطرناک باشد.
تاثیر طلاق عاطفی بر کودکان کم سن و سال
طلاق عاطفی در خانواده می تواند بر روی کودکان و فرزندان اثرات منفی و مخرب زیادی به همراه داشته باشد اما باید بدانید که این طلاق برای کودکانی که دارای سن و سال کمی هستند می تواند بسیار نگران کننده تر باشد. نشانه های مختلفی در این رابطه وجود دارد. برای مثال امکان دارد عادت های غذایی کودکان کم سن و سال تر در این شرایط با تغییرات زیادی روبرو شود. امکان دارد به سمت پرخوری عصبی و یا به سمت دوری از غذا بروند و از این حیث مشکلات زیادی را تجربه کنند.
در برخی از موارد طلاق عاطفی در خانواده می تواند موجب شود که فرزندان خود را در این امر مقصر بدانند. یعنی آنها دچار خشم و عصبانیت از خود می شوند و گمان میکنند که خودشان عامل این اتفاق هستند. این مسئله بیشتر زمانی اتفاق می افتد که والدین جر و بحث های زیادی با یکدیگر بر سر تربیت فرزند خود دارند. در برخی از موارد هم امکان دارد فرزندان خواهر و یا برادر خود را در این امر مقصر بدانند و نسبت به خواهر و یا برادر خود دچار خشم و عصبانیت شوند.
در برخی دیگر از موارد طلاق عاطفی در خانواده می تواند بر روی کودکان تاثیرات دیگری داشته باشد که آنها را در جوانی و نوجوانی به سمت راه های مختلفی بکشاند. اما اگر فرزندان در سنین نوجوانی و جوانی باشند احتمال دارد که بر اساس طلاق عاطفی که بین والدین آنها اتفاق افتاده است آرامش خود را در ارتباط با دوستان خود به خصوص جنس مخالف جستجو کنند و یا دوست داشته باشند که به سراغ امتحان مواد مخدر بروند و از این حیث با استفاده از این مواد خود را آرام کنند و آرامش بیشتری را تجربه کنند که این آغاز مشکلات بسیار بیشتری خواهد بود.
طلاق عاطفی و تاثیر آن بر روح و روان کودکان
طلاق عاطفی در خانواده می تواند بر روی روح و روان کودکانی که در خانواده هستند تاثیرات منفی زیادی به همراه داشته باشد. به همین دلیل ما برخی از مهمترین اثراتی که این امر می تواند به همراه داشته باشد را قصد داریم برای شما بازگو کنیم تا به این ترتیب به شما کمک کنیم که بتوانید به خوبی در عین انجام رفتارهایی که می تواند شما را آرام کند به رفتارهایی هم بیندیشید که می تواند به شما فرزندان شما کمک زیادی کند.
- بروز رفتارهای خشن و پرخاشگرانه در فرزندان
یکی از تاثیرات طلاق عاطفی در خانواده که می تواند در فرزندان نمود پیدا کند و به خصوص فرزندان پسر را تحت تاثیر خود قرار می دهد این است که معمولا در این شرایط فرزندان دست به رفتارهای خشن می زنند. از اعمال خشونت ابایی ندارند و امکان دارد که مدام در حال نزاع با همسالان خود باشند. این رفتار در آینده می تواند موجب شود که فرزندان به مشکلات بسیار زیادی با تجربه های تلخ نزاع های خیابانی داشته باشند به همین دلیل باید بسیار در مورد طلاق عاطفی با دقت عمل کنید و از این کار دوری کنید.
- جستجوی محبت در جایی بیرون از خانواده
از دیگر اثرات مخرب طلاق عاطفی در خانواده این است که فرزندان در این شرایط معمولا هیچ محبتی را در خانواده دریافت نمی کنند. نه شاهد محبت والدین به یکدیگر هستند و نه شاهد این هستند که والدین به آنها محبت کنند. به همین دلیل در این شرایط معمولا برای اینکه بتوانند محبت مورد نیاز خود را به دست آورند، سعی می کنند به محیط نا امن بیرون از خانه پناه ببرند. در این شرایط امکان دارد آسیب های جدی ببینند. دختران در معرض سوء استفاده های متعدد باشند و پسران احتمال دارد که به دام اعتیاد بیفتند.
- افت تحصیلی در تمامی مقاطع
فرقی نمی کند طلاق عاطفی در خانواده ای باشد که فرزندان در حال تحصیل در مقطع ابتدایی هستند و یا در حال پشت سر گذاشتن دوران دانشگاهی خود هستند. در صورتی که طلاق عاطفی شکل بگیرد اولین نشانه آن را در فرزندان می شود با کاهش توان تحصیلی آنها مشاهده کرد. فرزندان در این شرایط به صورت کاملا جدی توانایی های تحصیلی خود را به دلیل نداشتن تمرکز از دست می دهند و همین مسئله می تواند در نهایت منجر به این شود که از نظر تحصیلی با افت قابل توجهی روبرو شوند.
- تاثیرات منفی در آینده
از دیگر مواردی که موجب می شود طلاق عاطفی در خانواده کودکان و فرزندان را با مشکل روبرو کند این است که در این شرایط معمولا خانواده ها توجهی به آینده فرزندان خود ندارند. تمامی این تنش ها در ناخودآگاه فرزندان ثبت و ضبط می شود و فرزندان به راحتی تحت تاثیر آنها قرار می گیرند. به همین دلیل وقتی بزرگتر می شوند با این مشکلات دست و پنجه نرم می کنند. احتمال دارد زندگی مشترک خوبی را تجربه نکنند و یا اینکه به دام رفتارهای ناهنجار اجتماعی بیفتند.
- سردرگمی و تعارض در کودکان
کودکان حق انتخاب خود را به مرور زمان از دست میدهند و دچار تعارض و سردرگمی های زیادی می شوند و همین امر موجب می شود که آسیب های بسیار جدی و فراوانی را تجربه کنند و در نهایت زندگی نرمال خود را از دست بدهند.
سخن پایانی
طلاق عاطفی در خانواده بیش از هر کسی می تواند فرزندان را تحت تاثیر قرار دهد و موجب شود که فرزندان با مشکلاتی روبرو شوند که شما به عنوان والدین اصلا دوست ندارید. به همین دلیل باید در مورد ادامه دادن این وضعیت از همین الان تصمیم گیری کنید و سعی کنید این وضعیت را پایان دهید.
دیدگاهتان را بنویسید