رفتار ناخودآگاه
محتویات فهرست
- 1 رفتار ناخودآگاه
- 2 رفتارهای ناخودآگاه
- 3 رفتار ناخودآگاه
- 4 در زمان ایستادن و صحبت کردن در جمع معمولا پای خود را سمت کسی که به او علاقه دارید میگیرد
- 5 ما معمولا جنس هایی را که خیلی گران یا خیلی ارزان هستند نمی خریم
- 6 معمولا درب را برای دیگران باز نگه می داریم
- 7 مردها به صورت غریزی دوست ندارند آدرس بپرسند
- 8 ما معمولا آخرین تکه از پیتزا را بر نمی داریم
- 9 خودرو خود را کنار خودروهای دیگر پارک می کنیم
- 10 سخن پایانی
رفتار ناخودآگاه
رفتار ناخودآگاه چیست؟ به هرگونه رفتاری که توسط ما انجام می شود اما به صورت کاملا غیر ارادی اتفاق می افتد رفتارهای ناخودآگاه می گویند. برخی از این رفتارها مربوط به سیستم طبیعی بدن و تلاش برای زنده ماندن ما می باشد مانند نفس کشیدن، تنظیم ضربان قلب و یا رفتارهایی از این دست. اما برخی از رفتارهای ما مانند عصبانیت و یا ترس می تواند نوع دیگری از رفتارهای ما باشد که گاهی ارادی انجام می دهیم که توسط ضمیر خودآگاه ما کنترل می شود و گاهی هم ارادی نمی باشد که رفتار ناخودآگاه نام دارد و توسط ذهن یا ضمیر ناخودآگاه ما انجام می شود. شاید به برخی از این رفتارها توجه کرده باشید و اکنون که این بخش را می خوانید آنها را در ذهن خود مرور کنید، مانند بستن چشم ها در زمانی که چیزی به سمت شما پرتاب می شود اما برخی مورد توجه نیست.
رفتارهای ناخودآگاه
رفتار ناخودآگاه
گفتیم برخی از رفتارهایی که توسط ناخودآگاه ما کنترل می شود برای ما مورد توجه بوده و ما آنها را می شناسیم و به خاطر داریم. اما برخی از انواع رفتار ناخودآگاه برای ما ناآشنا می باشد. ما این رفتارها را انجام می دهیم ولی معمولا به اینکه این رفتارها خودآگاه یا ناخودآگاه هستند فکری نمی کنیم. بگذارید برای شما یک مسئله ای را اجرا کنیم. به یاد بیاورید که در یکی از جمع های صمیمی با دوستان خود نشسته بودید و در حال تماشای یک فیلم طنز و یا در حال صحبت در مورد یک موضوع خنده دار بوده اید. خاطرتان هست که وقتی در آن جمع خنده همه وجود شما را فرا می گرفت شما به چه کسی نگاه می کردید؟ ما به شما می گوییم زمانی که شما در جمعی به صورت دسته جمعی می خندید به کسی نگاه می کنید که او را در آن جمع بیشتر دوست دارید.
شاید تا کنون به این رفتار ناخودآگاه اصلا توجهی نکرده باشید. رفتارهای ناخودآگاه دیگری هم وجود دارند که شاید برای شما ناخودآگاه بودن این رفتارها جذاب باشد. به همین دلیل برخی از آنها را ما در این مطلب برای شما گردآوری کرده ایم تا با خواندن آنها یاد هر بار انجام این رفتارهای ناخودآگاه خود بیفتید و شاید برای شما جالب تر شود وقتی این رفتارها را در کسان دیگری هم که در اطراف شما زندگی می کنند دیده باشید تا متوجه شوید چه قدر دامنه رفتارهای اینچنینی در انسان ها می تواند زیادی باشد.
در زمان ایستادن و صحبت کردن در جمع معمولا پای خود را سمت کسی که به او علاقه دارید میگیرد
اگرچه حالت بدن ما در یک گفتگوی جمعی می تواند بیانگر خوب افکار درون ما باشد حالت پاهای ما هم می تواند بیانگر موارد بسیاری باشد. اگر شما در یک گفتگو دوستانه و ایستاده باشید یکی از پاهای خود را به سمت کسی می گیرید که دوستش دارید. اگر هم روبروی کسی که دوستش دارید باشید ولی پای خود را به طرف دیگری بگیرید قطعا از مکالمه و بحثی که بین شما وجود دارد چندان راضی نخواهید بود و این برای طرف مقابل هم صدق می کند.
ما معمولا جنس هایی را که خیلی گران یا خیلی ارزان هستند نمی خریم
این یک رفتار ناخودآگاه می باشد. معمولا ما دوست داریم به صورت منطقی پول خود را خرج کنیم و وقتی با جنس هایی روبرو می شویم که دارای سه قیمت خیلی گران و خیلی ارزان و میانه این دو هستند بدون تامل جنسی که دارای قیمت میانه است را می خریم.
معمولا درب را برای دیگران باز نگه می داریم
شاید بگویید این یک آموزش از دوران کودکی است اما این یک رفتار ناخودآگاه می باشد. چرا که با این هدف انجام می شود که میزان مصرف انرژی را کاهش دهد و شاید دیگری هم درب را برای شما باز نگه دارد و شما هم انرژی کمتری مصرف کنید.
مردها به صورت غریزی دوست ندارند آدرس بپرسند
یکی دیگر از انواع رفتار ناخودآگاه عدم تمایل مردها به پرسیدن آدرس می باشد. حتی زمانی که مطمئن شده اند که دیگر مسیر خود را گم کرده اند. طبق تحقیقاتی که انجام شده است تنها شش درصد مردها زمانی که در جایی گم شوند آدرس می پرسند و الباقی راه زیادی را طی می کنند اما به دلیل اینکه این کار را نشانه ضعف می دانند از کسی آدرس نمی پرسند.
ما معمولا آخرین تکه از پیتزا را بر نمی داریم
این البته در خارج از کشور و در شرکت ها اتفاق می افتد. این رفتار ناخودآگاه بر خلاف باورها می باشد. ماطبق باورها و تحقیقات اثبات شده هر چیزی که رو به کمبود می رود خواهان زیادتری دارد اما بر خلاف این ادعا و بر اساس نظریه اشاعه حق افراد آخرین برش پیتزا را به این دلیل که فکر می کنند حقشان نیست بر نمی دارند.
خودرو خود را کنار خودروهای دیگر پارک می کنیم
رفتار ناخودآگاه ما را وادار می کند حتی در یک پارکینگ خالی خودرو خود را کنار دیوار و یا کنار خودرو دیگری پارک کنیم.
زمان رانندگی وقتی به جای ناشناخته ای می رسید و نمی دانید مسیر درست کدام طرف است صدای موسیقی ماشین را کم می کنید.
این رفتار ناخودآگاه بسیار جالب است. زمانی که صدای موسیقی و یا هر صدای دیگری وجود دارد تمرکز بصری انسان کاهش پیدا می کند و این یک رفتار ناخودآگاه می باشد. زمانی که شما مسیر خود را گم می کنید به صورت ناخودآگاه صدای موسیقی را کم می کنید یا صحبت با همراه خود را متوقف می کنید چرا که نیاز دارید تمرکز بصری خود را افزایش دهید شما این را نمی دانید اما ناخودآگاه شما این را می داند بنابراین شما را به گونه ای کنترل می کند که صداهای اضافی را قطع کنید تا تمرکز شما افزایش پیدا کند.
سخن پایانی
همه رفتارهایی که انسان انجام می دهد غریزی نیست اما بسیاری از این رفتارها هستند که توسط انسان انجام می شوند و یک رفتار ناخودآگاه محسوب می شوند. ما معمولا بر رفتار ناخودآگاه خود خیلی دقت نمی کنیم و شاید هیچ کدام از ما تا قبل از بیان این مثال ها متوجه این رفتارها در خود و یا در اطرافیان خود نشده باشیم در حالی که بارها آن را انجام داده ایم.
دیدگاهتان را بنویسید