دعوای پدر مادر
محتویات فهرست
- 1 دعوای پدر مادر
- 2 تاثیر دعوای پدر مادر بر روح و روان
- 3 دعوای پدر مادر
- 4 تاثیر دعوای پدر مادر بر سلامت روح و روان فرزندان
- 5 تاثیرات مشاجره والدین بر روی رفتارهای فرزندان
- 6 آسیب های روانی ناشی از دعوای پدر و مادر
- 7 صدمات روحی فرزندانی که در معرض مشاجره بوده اند
- 8 تاثیرات ناخوشایند دعوای والدین بر فرزندان
- 9 سخن پایانی
دعوای پدر مادر
دعوای پدر مادر چه تاثیری بر روی روح و روان و سلامت رفتاری فرزندان دارد؟ شاید در سال های گذشته کمتر کسی به این سوال و پاسخ این سوال فکر می کرد. اما امروزه همه ما می دانیم که اگر والدین در برابر دید فرزندان خود با یکدیگر به هر نوع جر و بحث و دعوایی بپردازند، این امر می تواند برای فرزندان آنها پیامدهایی داشته باشد. در زمان های گذشته که میزان سواد و آگاهی والدین کمتر بود، کمتر کسی به این موارد توجه می کرد و عموم والدین به راحتی در برابر دید فرزندان خود به هر نوع دعوای می پرداختند بدون اینکه از اثرات و نتایجی که می تواند داشته باشد با خبر باشند. به همین دلیل ما در این مقاله قصد داریم تاثیری که دعوای پدر و مادر بر روی فرزندان دارد را مورد بررسی قرار دهیم تا شما نسبت به این کار تجدید نظر کنید.
تاثیر دعوای پدر مادر بر روح و روان
دعوای پدر مادر
دعوای پدر مادر معمولا زمانی رخ می دهد که هر دو طرف یا یکی از طرفین قصد دارد با همه وجود خود تلاش کند و از طریقی که شده است به همسر خود ثابت کند که او طرف حق ماجرا نیست. برای این کار گاهی از استفاده از رکیک ترین الفاظ و یا توهین های مختلف ابایی ندارد، حتی در برخی از موارد اقدام به ضربه فیزیکی می کنند. اما در این دعوای پدر مادر آنچه که اصلا مورد توجه قرار نمی گیرد حضور فرزندانی است که هر مشاجره می تواند بر روی روح و روان آنها منفی ترین اثرات را داشته باشد. از جمله مواردی که بسیار مهم است و باید به آن توجه شود این است که دعوای بین والدین می تواند اثراتی حتی مخرب تر از اثرات طلاق و جدایی را بر روی روح و روان فرزندان به همراه داشته باشد.
بسیاری از والدین حتی در این عصر ارتباطات که به واسطه گردش آزاد اطلاعات متوجه شده اند دعوای پدر مادر بر روی روان آنها اثر منفی دارد، اما باز هم بدون توجه به آنچه که می دانند در زمان مشاجره، در برابر فرزندان خود اقدام به، استفاده از الفاظ نادرست با تن صدای بلند می کنند و کوچکترین اهمیتی به دانسته های خود در مورد تاثیر این دعوا بر روی روح و روان فرزندان خود ندارند. این در حالی است که زندگی زناشویی همیشه آبستن دعواهای بسیار زیادی می تواند باشد و موارد زیادی در زندگی وجود دارد که می تواند موجب شکل گیری یک تنش باشد.
تاثیر دعوای پدر مادر بر سلامت روح و روان فرزندان
دعوای پدر مادر بیش از آنچه که تصور می کنید می تواند برای فرزندان نقش مخربی را بازی کند. می تواند تاثیراتی را به همراه داشته باشد که شاید تا سالیان سال هم شما نتوانید فرزندان خود را از شر این اثرات خلاص کنید. احتمال دارد زندگی آینده فرزند شما به دلیل همین مشاجره های به ظاهر بی اهمیت و بر سر مسائل پیش پا افتاده برای همیشه به خطر بیفتد و فرزند شما هم در زندگی خود این موارد و مسائل را به صورت سخت تری تجربه کند.
دعوای پدر مادر اگر زیاد باشد و فرزندان مدام در خانه و هر مکان دیگری شاهد این باشند که والدین آنها در حال دعوا و جر و بحث با یکدیگر هستند و مدام در حال زد و خورد هستند، کودکان به مرور زمان از خود نشانه هایی از پریشانی و رفتارهای فیزیکی خشن را نشان می دهند. توجه داشته باشید که فرزند شما از سن شش ماهگی خود نسبت به هر نوع مشاجره ای که صورت می گیرد واکنش نشان داده و می تواند تمامی این موارد را به راحتی درک کند و متوجه شود.
در مورد تاثیر دعوای پدر مادر بر روح و روان فرزندان تحقیقات بسیار زیادی صورت گرفته است که همه آنها به صورت مشترک به نتایجی رسیده اند که شاید برای شما جالب توجه باشد. اگر چه ما در ادامه این موارد را به شما توضیح خواهیم داد اما پیش از آن به شما یادآور می شویم که رفتارهای خود را مرور کنید و اگر مدام در برابر دید فرزند خود در حال مشاجره هستید، رفتارهای فرزند خود را نسبت به سایر همسالان خود مورد بررسی قرار دهید تا به آنچه که در ادامه خواهیم گفت از همین مقایسه پی ببرید.
تاثیرات مشاجره والدین بر روی رفتارهای فرزندان
همانطور که گفتیم دعوای پدر مادر می تواند بر روی فرزندان اثرات مخرب جدی داشته باشد. طبق تحقیقاتی که صورت گرفته است معمولا فرزندانی که به صورت دائمی شاهد مشاجره بین والدین خود هستند در بسیاری از موارد نسبت به هم سالان خود میزان اعتماد به نفس کمتری دارند. فرزندانی که در معرض درگیری های بسیار زیاد و شدید و توام با برخوردهای فیزیکی ناهنجار قرار دارند معمولا در خلوت خود به خودکشی هم فکر کرده و حتی برای انجام این کار مصمم همی می شوند و این یکی از تبعات بسیار خطرناک این امر می باشد.
کودکانی که در معرض دعوای پدر مادر قرار دارند معمولا نسبت به سایر کودکان دیگر عصبی تر هستند. تحقیقات مختلفی نشان می دهد که پرخاشگری یکی از رفتارهای نهادینه شده در وجود این کودکان می باشد و معمولا این کودکان از پرخاشگری بالایی هم با والدین خود و هم با سایر همسالان خود برخوردار هستند. این کودکان معمولا بسیار مضطرب هستند و با هر تنشی و یا با هر بحثی حالت تدافعی گرفته و قصد دارند که خود را درگیر این تنش کرده و تنش را تا رسیدن به یک دعوای بزرگ ادامه دهند چرا که این گونه یاد گرفته اند.
دعوای پدر مادر اثرات مخرب بسیار زیادی دارد اما بسیاری از والدین بر این باور هستند که در آن لحظه نمی توانند خشم خود را به خوبی کنترل کنند. آنها به این فکر می کنند که همه چیز را باید در همان لحظه تمام کنند و حرف خود را به همسر خود اثبات کنند. اینکه نمی توانند خشم خود را در لحظه کنترل کنند عاملی می شود برای تباهی زندگی آینده فرزندشان اما خود نمی دانند. به همین دلیل برای تمامی والدین توصیه های مربوط به کنترل خشم می تواند یکی از مهمترین اقداماتی باشد که باید حتما صورت پذیرد.
آسیب های روانی ناشی از دعوای پدر و مادر
فرقی نمی کند که یک واقعه دردناک چگونه شکل گرفته است و از چه نوع و جنسی می باشد. در هر صورت هر نوع واقعه دردناکی می تواند به صورت کامل روح و روان کودکان را تحت تاثیر قرار داده و کودکان را آسیب پذیر کند. دعوای پدر مادر هم یکی از وقایع دردناکی است که می تواند بر روی سلامت روح و روان کودکان تاثیر بگذارد و کودکان را در برابر انواع استرس ها با تمامی پیامد هایی که دارد آسیب پذیر نماید.
دعوای پدر مادر در برخی از موارد میتواند اثراتی را بر روی فرزندان آنها به وجود آورد که این اثرات حتی با گذشت زمان و یا با جدایی والدین و یا حتی بعد از سالها با آشتی دائمی والدین هم به همین راحتی ها از بین نمی رود و این مشکلات درمان نمی شود. کودکانی که از سنین کمتر در معرض مشاجره های گاه و بی گاه والدین خود قرار دارند در آینده و در بزرگسالی تبدیل به افرادی خشن و تهاجمی می شوند که با هر تنشی دچار سندروم بازگشت به خانه شده و دوست دارند تنش را به یک جنجال و دعوای بزرگ تبدیل کنند.
در بسیاری از موارد هم دعوای پدر مادر موجب می شود که فرزندان آنها در بزرگسالی خود با مشکلاتی نظیر عدم اعتماد به نفس کافی روبرو می شوند و به این ترتیب دیگر نمی توانند در جامعه به آنچه که مستحق آن هستند دست پیدا کنند. این فرزندان درگیر اضطراب، استرس و یا افسردگی هم می شوند که تبعات بسیار خطرناکی از جمله قرار گرفتن در دام اعتیاد، دارد. شما به عنوان والدین شاید باورش هم نکنید اما با مشاجره های خود زندگی فرزندان خود را به صورت کامل با خطراتی جدی روبرو می کنید.
صدمات روحی فرزندانی که در معرض مشاجره بوده اند
تحقیقات زیادی بر روی کودکان و یا بزرگسالانی که در کودکی در معرض دعوای پدر مادر بوده اند انجام شده است. یکی از رایج ترین مشکلاتی که این افراد با آن دست و پنجه نرم می کنند احتمال بالای خودکشی در آنها می باشد. معمولا این افراد به راحتی به خودکشی تن می دهند. به این مسئله می اندیشند و حتی در برخی از مواقع به انجام این کار اقدام می کنند. هرچند در سنین کمتر معمولا خودکشی های کمتری گزارش شده است اما در بزرگسالی این افراد زیادتر دست به خودکشی های موفق و ناموفق زنده اند.
از طرفی دعوای پدر مادر، موجب می شود که در دوران تحصیل فرزندانی که مدام در معرض این تنش ها و مشاجره ها قرار داشته اندف از نظر تحصیلی نسبت به سایر همسالان خود در دوران تحصیل عقب تر باشند. علاقه چندانی به مدرسه و یا به درس خواندن نشان نمی دهند و ذهن خود را آماده پذیرش مطالب درسی نمی دانند چرا که به صورت مداوم در حال اندیشیدن به اتفاقاتی هستند که مدام در خانه آنها در جریان است و تمام روح آنها را آزرده کرده است.
همه فرزندان از ابتدایی که به دنیا می آیند با مفاهیمی مانند عشق و خوشبینی به جهان آشنا هستند. هرچند شاید هنوز درکی از این مسائل نداشته باشند اما به خوبی این مفاهیم را در خود دارند. در صورتی که مدام در برابر دعوای پدر مادر باشند به مرور زمان فرزندان از پای درآمده و خوش بینی خود را نسبت به جهان از دست می دهند. عشق مفهوم حقیقی خود را در دل این افراد از دست می دهد و این افراد در بزرگسالی هم افرادی خشن می شوند که دید خوبی نسبت به عشق ندارند و رابطه را همیشه در مشاجره جستجو می کنند.
تاثیرات ناخوشایند دعوای والدین بر فرزندان
همانطور که تا به این بخش از مطلب مورد بررسی قرار دادیم متوجه شدیم که دعوای پدر مادر می تواند تاثیرات بسیار زیادی را بر روی روح و روان فرزندان داشته باشد. از همین رو قصد داریم به صورت مشخص تمامی این تاثیرات را برای شما توضیح دهیم تا به این ترتیب شما را نسبت به عواقب کاری که می کنید مطلع کنیم. امیدواریم بعد از مطالعه این موارد تصمیم بگیرید که در زمان بروز هر گونه مشاجره ای به فرزندان خود بیش از پیش فکر کنید. مهمترین تاثیراتی که دعوای پدر و مادر بر روی والدین دارد عبارت اند از:
- ترویج پرخاشگری
یکی از مهمترین اثراتی که دعوای پدر مادر بر روی فرزندان دارد این است که فرزندان در چنین شرایطی معمولا به افرادی خشن و پرخاشگر تبدیل می شوند. عموما اهل نزاع هستند و یاد گرفته اند که تمامی مشکلاتی که دارند را به راحتی با برقراری یک نزاع حل کنند اما سراغ گفتگو که برای آنها کاری سخت می باشد نروند. چرا که از کودکی آموزش دیده اند که باید هر مسئله ای که رخ می دهد را با داد و بیداد و دعوا و استفاده از الفاظ رکیک حل کرد.
- مشکلات ارتباطی با همسالان
یکی دیگر از مشکلاتی که با دعوای پدر مادر برای فرزندان به وجود می آید این است که نمی توانند به راحتی با همسالان خود ارتباط دوستانه برقرار کنند.
- شکست در روابط عاطفی
از آنجایی که همیشه روابط عاطفی را توام با خشم و نفرت دیده اند خود نیز در روابط عاطفی خود دچار همین احساس می شوند.
- عدم خواب آرام
از دیگر مشکلاتی که به صورت مشخص این افراد تجربه می کنند این است که خوابی آرام و آسوده و با کیفیت را تجربه نمی کنند.
- بیماری های جسمی
برخی از افراد در این شرایط دچار بیماری های جسمی شده و سلامت جسمی خود را هم از دست می دهند.
- کاهش اعتماد به نفس
این مسئله می تواند بر روی تحصیل و بر روی ازدواج و شرایط شغلی این افراد هم موثر باشد و تاثیرات مخربی را برای این افراد به همراه داشته باشد.
سخن پایانی
همانطور که متوجه شدید دعوای پدر مادر می تواند بر روی روح و روان و سلامت فرزندان آنها تاثیرات مخرب بسیار زیادی داشته باشد. به همین دلیل امیدواریم که پس از این که این مطلب را مطالعه کردید نسبت به دعوای خود با همسر خود تجدید نظر کرده و بیش از پیش از سلامت روح و روان فرزند خود مراقبت نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید