تنبیه بدنی و کتک زدن کودک
محتویات فهرست
تنبیه بدنی و کتک زدن کودک
تنبیه بدنی و کتک زدن کودک می تواند یکی از راهکارهای منسوخ تربیتی باشد که بسیار از والدین در گذشته این کار را با هدف تربیت فرزندان خود انجام می دادند اما از تاثیرات مخربی که می توانست برای آنها در پی داشته باشد خبر نداشتند. به همین دلیل به راحتی با این موضوع کنار می آمدند و هر زمانی که احساس می کردند و فرزند آنها نیاز دارد که ترتبیت شود و مواردی را آموزش ببینند اقدام به تنبیه بدنی می کردند. اگرچه این روزها ما کمتر شاهد این روش تربیتی هستیم اما باید بدانید که متاسفانه همچنان برخی از گزارش نشان دهنده این است که این روش آموزشی هنوز هم وجود دارد.
کتک زدن کودکان
تنبیه بدنی و کتک زدن کودک
تنبیه بدنی و کتک زدن کودکان امری است که به صورت کلی هیچ یک از روانشناسان و روانپزشکان توصیه نمی کنند و به شدت انجام را آن را منع می کنند. اما باز هم با این وجود هستند والدینی که دوست دارند به این روش سنتی و غیر قابل قبول فرزندان خود را تربیت کنند و به او آموزش دهند که چگونه باید زندگی کنند. برخی از والدین برای تنبیه کودک خود با دست بر روی باسن فرزند خود می زنند و گمان می کنند که این روش یک روش تنبیهی ملایم بوده و با کتک زدن فرزند دارای تفاوت می باشد. به همین دلیل هم بین بسیاری از والدین شیوع پیدا کرده است.
تنبیه بدنی و کتک زدن کودک اگر به عنوان یک روش آموزشی مورد استفاده قرار بگیرد می تواند به صورت کوتاه مدت تاثیرات خوبی به همراه داشته باشد. به همین دلیل والدین زیادی هستند که ترجیح می دهند از این روش استفاده کنند چرا که بر این باور هستند که این روش کار می کند. اما باید بدانید که اثرات این تنبیه و نتایج آموزشی که به همراه دارد کوتاه مدت می باشد. نکات مثبت بسیار محو شونده ای دارد در حالی که تاثیرات منفی این کار به خصوص بر روح و روان می تواند به صورت دائمی باشد و برای مدتی طولانی زندگی فرزندان را تحت تاثیر خود قرار دهد.
تاثیر کتک زدن کودکان بر سلامت روح و روان
تنبیه بدنی و کتک زدن کودکان همانطور که گفتیم به عنوان یک روش تربیتی می تواند مورد استفاده قرار بگیرد که در کوتاه مدت می تواند برای شما کار کند. اما در بلند مدت می تواند اثراتی را به جا بگذارد که این اثرات قابل جبران نبوده و به همین راحتی ها از بین نمی رود. به همین دلیل شما به عنوان والدین یک فرزند باید به خوبی در این مورد بدانید. تا بتوانید در مورد انجام این کار یا عدم انجام این کار تصمیم گیری های لازم را داشته باشید.
کارشناسان زیادی هستند که تنبیه بدنی و کتک زدن کودکان را به هیچ عنوان قبول ندارند. شما را از انجام این کار منع می کنند. این کارشناسان معتقد هستند که شما باید برای تربیت فرزندان خود راهکارهای دیگری را در پی بگیرید. اما چرا؟ بدون تردید این افراد دلایلی برای کار خود دارند. اگر به شما در این رابطه توصیه هایی می کنند به این دلیل است که به مواردی در تحقیقات خود پی برده اند که می تواند زندگی آینده فرزند شما را تحت تاثیر قرار دهد. به همین دلیل هم می گویند این کار را انجام ندهید.
تنبیه بدنی و کتک زدن کودکان گاهی اوقات می تواند آثار مخرب و جبران ناپذیری را بر روی سلامتی جسمی فرزند شما داشته باشد. اما شاید شما همیشه مراقب این موضوع باشید و به گونه ای او را تنبیه کنید که دچار آسیب های جدی تری نشود. اما باید بدانید که این کار حتی در ملایم ترین حالت خود هم می تواند برای شما مشکل ساز باشد. ما در ادامه برخی از انواع اثرات مخربی که این نوع تنبیه می تواند بر روی کودک شما داشته باشد را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
تاثیر تنبیه بدنی کودکان به روح و روان
تنبیه بدنی و کتک زدن کودکان می تواند برای شما مشکلات زیادی را به همراه داشته باشد. امکان دارد شما در کوتاه مدت متوجه بسیاری از این اثرات نشوید و به دلیل اینکه هیچ عارضه ای را مشاهده نمی کنید به انجام این کار ادامه دهید. اما باید بدانید که این کار می تواند برای شما پیامدهای منفی بسیار زیادی به همراه داشته باشد. همچنین امکان دارد آینده زندگی فرزند شما را مختل کند. برخی از مهمترین اثراتی که تنبیه بدنی برای فرزند شما به همراه دارد عبارت اند از:
- احتمال آسیب های جدی فیزیکی
شاید فکر این مورد را هم نکنید اما تنبیه بدنی و کتک زدن کودکان می تواند برای شما پیامدهای منفی بسیار زیادی به همراه داشته باشد. این امکان وجود دارد که کودک شما با آسیب های جدی بدنی روبرو شود. این مسئله امری بسیار مهم می باشد. اگر شما ضرباتی را وارد کنید که بیش از اندازه محکم باشد و یا اگر این ضربات به بخش هایی از سر باشد و یا به بخش های حساسی از بدن وارد شود احتمال دارد که به صورت کامل زندگی شما را تحت تاثیر خود قرار دهد. این مسئله می تواند سلامتی زندگی فرزند شما را با خطری بسیار جدی و جبران ناپذیر روبرو کند.
- تاثیر منفی بر رشد اجتماعی
از طرفی باید این را هم بدانید که تنبیه بدنی و کتک زدن کودک می تواند موجب شود که رشد اجتماعی فرزند شما با مشکل روبرو شود. فرزندانی که دچار تنبیه های بدنی می شوند معمولا در زندگی اجتماعی خود با مشکلاتی روبرو هستند، به راحتی نمی توانند با دوستان خود ارتباط برقرار کنند. معمولا ترجیح می دهند که تنها باشند چرا که همیشه آسیب های جسمی زیادی را بر روی بدن خود دارند. در برخی از موارد دوست دارند با دیگران درگیر شوند تا خشم خود را بر سر دیگران خالی کنند و با دیگران به مرافعه بپردازند.
- تاثیر منفی بر رشد عاطفی
یکی دیگر از عوارض بسیار خطرناکی تنبیه بدنی و کتک زدن کودک به همراه داشته باشد این است که احتمال دارد کودک نتواند به خوبی مراحل رشد عاطفی خود را ادامه دهد. به این ترتیب فرزندی که تحت تاثیر این رفتارها قرار گرفته است نمی تواند به راحتی محبت بپذیرد و نمی تواند به راحتی محبت کند. همین مسئله می تواند موجب شود که فرزند شما در زندگی مشترک آینده خود هم شاهد مشکلات بسیار زیادی باشد و از این مشکلات رنج ببرد.
- امکان ایجاد آسیب های روانی
از دیگر عوارضی که تنبیه بدنی و کتک زدن کودک می تواند به همراه داشته باشد این است که آسیب های روانی برای فرزندی که تحت تاثیر این کودکان وجود دارد رخ دهد. این آسیب های روانی می تواند جنبه های متفاوتی داشته باشد. از پرخاشگری گرفته تا از دست رفتن عزت نفس و یا اعتماد به نفس، همچنین باید به این فکر کنید که فرزندی که در معرض تنبیه بدنی قرار دارد امکان دارد در معرض افسردگی و یا در معرض اضطراب و استرس قرار داشته باشد و این نکته می تواند به صورت کلی زندگی آینده فرزند شما را تحت تاثیر قرار دهد.
- بروز رفتارهای پرخاشگرانه
تنبیه بدنی و کتک زدن کودک می تواند تبعات بسیار زیادی را به همراه داشته باشد. فراموش نکنید که به صورت عمومی فرزندان شما تقلید می کنند. به خصوص تا سن سه سالگی آنها تربیت نمی شوند بلکه رفتارهای شما را تقلید می کنند. کتک زدن آنها یک رفتار خشونت آمیز می باشد. شما با کتک زدن فرزند خود در حال انجام یک رفتار خشونت آمیز هستید. به این ترتیب این امکان برای کودک شما فراهم می شود که تنبیه بدنی و کتک زدن کودک را به کمک تقلید یاد بگیرد. او رفتار خشونت آمیزی که شما انجام می دهید را به عنوان یک الگو برای خود می پذیرد. به همین دلیل خود هم این روش را به عنوان روشی برای زندگی انتخاب می کند. دست به زد و خورد با همسالان خود می کند. سعی می کند که همسالان خود را با آسیب های مختلفی روبرو کند و آنچه که آموزش دیده را پیاده کند.
- عادی سازی کتک
اگر شما مدام برای تنبیه بدنی و کتک زدن کودک اقدام کنید و بابت هر کاری و هر عملی اقدام به این کنید که کودک خود را کتک بزنید شاید این رفتار شما برای شما و برای فرزندان شما عادی شود. به این ترتیب فرزند شما می آموزد که می تواند هر کاری که دوست دارد را انجام بدهد و در ازای آن اگر شما متوجه شدید نهایتا یک بار دیگر کتک خوردن را به جان بخرد. در واقع کتک می شود مجوزی برای فرزند شما تا به این ترتیب بتواند هر کاری را که دوست دارد انجام دهد.
- بی توجهی به کتک زدن
تنبیه بدنی و کتک زدن کودک می تواند مشکل دیگری را هم برای شما به وجود آورد. این امکان وجود دارد که کودک پس از مدتی به صورت کامل نسبت به تنبیه بدنی بی تفاوت شود. از همین رو امکان دارد که دیگر برای او ترسی وجود نداشته باشد. با خیال راحت کارهای خود را انجام دهد و به شما اهمیتی ندهد. از همین رو دیگر رفتار تنبیهی شما تمام اثری که داشته است را از دست می دهد. شما مدام تنبیه بدنی می کنید و کودک شما مدام سرکش تر شده و به کار خود می پردازد.
- افزایش رفتارهای ضد اجتماعی
یکی دیگر از عوارض تنبیه بدنی و کتک زدن کودک این است که احتمال دارد کودک شما دست به اقدامات بسیار خطرناکی در اجتماع بزند. احتمال دارد فرزند شما فردی بار آید که دوست نداشته باشد به قانون تن بدهد. او بی قانونی را به عنوان یک روش مقابله در نظر می گیرد و تصمیم می گیرد که هر جایی رفتارهای ناهنجاری را بروز دهد و به این ترتیب اعتراض خود را به شرایط موجود نشان دهد. این امر می تواند خطرات بسیار زیادی به همراه داشته باشد و می تواند برای جامعه نیز بسیار مخرب باشد.
کتک زدن و تنبیه بدنی قانونی است؟
تنبیه بدنی و کتک زدن کودکان امری ناپسند می باشد. مسئله ای است که به هیچ عنوان توصیه نمی شود و شما از انجام آن به صورت کامل توسط روانشناسان، روانپزشکان، توسط روشنفکران و بسیاری دیگر از افراد جامعه منع شده اید. تقریبا هر نهادی و هر مجموعه ای شما را از کتک زدن فرزندان منع کرده است اما آیا در این رابطه قانون هم وارد عمل شده است؟ آیا برای کتک زدن فرزند مجازاتی تعریف شده است؟
تنبیه بدنی و کتک زدن کودک به صورت کلی دارای یک قانون جهانی و مجازات مشخص جهانی نمی باشد. در هر کشوری و بسته به شرایط آن کشور قوانین مختلف و مجزایی در این رابطه وجود دارد. در سی و سه کشور جهان هر نوع برخورد فیزیکی و تنبیه بدنی برای کودکان منع شده و عملی غیر قانونی می باشد که شامل مجازات می شود. اما در برخی از کشورهای برای این تنبیه حدودی را تعیین کرده اند. در برخی دیگر از کشورها اما هیچ قانونی وجود ندارد. به همین دلیل باید این سوال را در کشورهای مختلف بر اساس شرایط موجود در این کشورها مورد بررسی قرار داد.
به جای کتک زدن باید چه کنیم؟
بسیاری از افراد بر این باور هستند که تنبیه بدنی و کتک زدن کودک تنها را موثر تربیتی می باشد اما حالا و بر اساس آنچه که در این مطلب متوجه شده اند، قصد دارند راهکارهای جدید را پیدا کنند که عبارت اند از:
- کاهش سطح توقعات از فرزند بر اساس شرایط سنی
- سعی کنید خودتان الگوی خوبی برای فرزند خود باشید
- تمامی محرک هایی که می تواند شما را از فرزندتان خشمگین کند زیر نظر داشته .
- سعی کنید برای فرزند خود قوانینی را در نظر بگیرد و تحت هیچ شرایطی این قوانین را زیر پا نگذارید.
- سعی کنید هر زمان که فرزند شما کار مثبت و خوبی انجام داد او را تشویق نمایید. این کار می تواند او را برای انجام کارهای خوب تر تشویق کند به این ترتیب رفتارهای ناشایست که موجب پاداش نمی شود را به مرور زمان ترک می کند.
سخن پایانی
تنبیه بدنی و کتک زدن کودکان به هیچ عنوان نمی تواند راهکاری مناسب و دائمی برای تربیت فرزند شما باشد. شما باید برای تربیت فرزند خود از روش الگوسازی اقدام کنید. شما بهترین الگو برای فرزند خود هستید بنابراین خود را تربیت کنید، فرزند شما تربیت می شود.
دیدگاهتان را بنویسید