دعای رسیدن به خواسته
محتویات فهرست
دعای رسیدن به خواسته
هر شخصی در طول زندگی با مشکلات کوچک و بزرگی مواجه میشود و یا آرزویی دارد که با تمام تلاشهایی که دارد به نتیجهای نمیرسد. در این شرایط تنها راه ما انسانها پناه بردن به قدرت پرودگارمان است؛ خداوند دعای رسیدن به خواستهها را به عنوان دستاویزی جهت ابراز حاجات و خواستهها قرار داده است. گاه آنقدر عاجزیم که نمیدانیم باید برای چه راهی را در پیش بگیریم و فقط با خود میگوییم: کاش میدانستم چه دعایی سریعتر، حاجتمان را اجابت میکند.
شاید برایتان سوال شده است که برای رسیدن به خواسته چه دعایی بخوانیم؟ و اگر دعاهای زیاد و خواستههای بزرگ دارید، ولی اجابتهای کوچک و اندک دارید، در این مطلب برخی از دعاهای سریع الاجابه و ذکر رسیدن به خواسته را برای شما آوردهایم. اما افرادی هستند که میگویند هیچ ذکر و دعایی حاجتم را برآورده نمیسازد آیا دعایی برای رسیدن به خواستههای غیرممکن وجود دارد؟ بله، در این مقاله برای شما دعای رسیدن به خواستههای غیرممکن را آورده شده است. از طرفی امکان دارد آداب دعا کردن را رعایت نکرده باشید که در همین جا به آداب دعا برای استجابت دعا نیز پرداختهایم. امیدوارم خواندن این مقاله راهگشای نیازهایتان باشد.
برای رسیدن به خواسته چه دعایی بخوانیم؟
دعای رسیدن به خواسته
در روایات دعاهای بسیاری از پیامبر اکرم (ص)، امیرالمومنین و دیگر امامان و معصومان بزرگوار برای رسیدن به مراد گفته شده است.
- دعای سریع الاجابه و پر ارزش از پیامبر اکرم(ص) که در روز جنگ بدر و امام حسین(ع) در روز عاشورا خواندند. حتی امام صادق(ع) این دعا را نقل کردند.
«اَللّهُمَّ اَنْتَ ثِقَتی فی کُلِّ کُرْبَة، وَ اَنْتَ رَجآئی فی کُلِّ شِدَّة، وَ اَنْتَ لی فی کُلِّ اَمْر نَزَلَ بی ثِقَةٌ وَعُدَّةٌ، کَمْ مِنْ کَرْب یَضْعُفُ عَنْهُ الْفُؤادُ، وَ تَقِلُّ فیهِ الْحیلَةُ، وَ یَخْذُلُ عَنْهُ الْقَریبُ وَ الْبَعیدُ، وَ یَشْمَتُ بِهِ الْعَدُوُّ، وَ تَعْنِینی فیهِ الاْمُورُ، اَنْزَلْتُهُ بِکَ، وَ شَکَوْتُهُ اِلَیْکَ، راغِباً فیهِ عَمَّنْ سِواکَ، فَفَرَّجْتَهُ وَکَشَفْتَهُ وَ کَفَیْتَنیهِ، فَأَنْتَ وَلِیُّ کُلِّ نِعْمَة، وَ صاحِبُ کُلِّ حاجَة، وَ مُنْتَهی کُلِّ رَغْبَة، فَلَکَ الْحَمْدُ کَثیراً، وَ لَکَ الْمَنُّ فاضِلاً»
]خدایا تویی تکیه گاه من در هر گرفتاری و تویی امید من در هر سختی و تو برای من در هر پیشامدی تکیهگاه و ذخیرهام هستی چه بسیار گرفتاری که ناتوان شود از آن دل و کم شود در آن چاره و یاری ندهد در آن خویش و بیگانه و شماتت کند بدان دشمن و خستهام کند در آن کارها و من آن را به درگاه تو آوردم و شکوهاش به تو کردم و به جز تو از دیگران روگرداندم و تو بگشودی و برطرف کردی و کفایت کردی پس تویی سرپرست هر نعمت و صاحب هر حاجت و سرحد نهایی هر شوق پس تو راست ستایش بسیار و تو راست منّت فزون]
- امام زمان (عج) فرمودهاند: کسی که حاجت بزرگی دارد و یا چیزی را گم کرده است این دعا را بخواند. به این دعا، دعای معجزهگر امام زمان گفته میشود.
بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
«أَنْتَ اللَّهُ اَلَّذی لا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ مُبْدِئُ الْخَلْقِ وَ مُعِیدُهُمْ، وَ أَنْتَ اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ مُدَبِّرُ الْأُمُورِ وَ بَاعِثُ مَنْ فِی الْقُبُورِ وَ أَنْتَ اللَّهُ اَلَّذی لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ الْقَابِضُ الْبَاسِطُ، وَ أَنْتَ اللَّهُ اَلَّذی لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ وَارِثُ الْأَرْضِ وَ مَنْ عَلَیْهَا، أَسْأَلُکَ بِاسْمِکَ الَّذِی إِذَا دُعِیتَ بِهِ أَجَبْتَ، وَ إِذَا سُئِلْتَ بِهِ أَعْطَیْتَ، وَ أَسْأَلُکَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ أَهْلِ بَیْتِهِ وَ بِحَقِّهِمُ الَّذِی أَوْجَبْتَهُ عَلَى نَفْسِی أَنْ تُصَلِّیَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تَقْضِیَ لِی حَاجَتِی السَّاعَهَ السَّاعَهَ یَا سَیِّدَاهْ یَا مَوْلَاهْ یَا غِیَاثَاهْ، أَسْأَلُکَ بِکُلِّ اسْمٍ سَمَّیْتَهُ بِهِ نَفْسَکَ، وَ اسْتَأْثَرْتَ بِهِ فِی عِلْمِ الْغَیْبِ عِنْدَکَ أَنْ تُصَلِّیَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تُعَجِّلَ خَلَاصَنا مِنْ هَذِهِ اَلشِّدَّهِ یَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْأَبْصَارِ یَا سَمِیعَ الدُّعَاءِ إِنَّکَ عَلى کُلِ شَیْءٍ قَدِیرٌ بِرَحْمَتِکَ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ»
به نام خداوند بخشنده مهربان
[تو آن خدایی هستی که جز تو معبودی نیست؛ آغازگر و بازگرداننده آفریدگار هستی و توئی آن خدايي كه جز تو معبودی نيست؛ تدبير كننده كارها هستی و هر كه را در قبرهاست، برميانگيزی؛ تو همان خدای يكتايی هستی كه جز تو معبودی نیست؛ تنگ گيرنده و گستراننده هستی و تو آن خدايي هستی كه جز تو معبودی نیست و وارث زمين و ساكنان آن هستی. از تو درخواست ميكنم به واسطه نامت كه هرگاه بدان خوانده شدی، پاسخ دادی و هرگاه بدان وسيله از تو درخواست شده، عطا كردی و به حقّ محمّد و اهل بيت او و به واسطه حقّی كه برای ايشان بر خود واجب ساختهای. از تو درخواست میكنم تا بر محمّد و آل محمّد درود بفرستی و حاجتم را برآورده سازی؛ همين ساعت، همين ساعت ای آقای من؛ ای مولای من؛ ای فريادرس من؛ از تو میخواهم به واسطه تمامی نامهايی كه خويشتن را بدان ناميدهای و آن را در دانش پنهانيت نزد خود نگه داشتهای؛ كه بر محمّد و آل محمّد درود بفرستی و در رهايی ما، از اين گرفتاری و سختی شتاب کنی. ای دگرگونكننده دلها و چشمها؛ ای شنوای دعا؛ به راستي كه تو بر هر چیزی توانا هستی؛ به واسطه رحمتت ای مهربانترين مهربانان].
- دعایى که ادریس بن عبداللَّه نقل میکند: امام صادق (ع) فرمودهاند، یکی از مهمترین دعای رسیدن به خواستهها است.
نام همه ائمه (ع) را یکایک بگویید ، سپس این دعا را بخوانید:
«أَللّهُمَّ، أَدینُکَ بِطَاعَتِهِمْ وَ وِلایَتِهِمْ وَ الرِّضا بِما فَضَّلْتَهِمْ بِهِ غَیْرَ مُتَکَبِّرٍ [یا: مُنْکِرٍ] وَ لا مُسْتَکْبِرٍ عَلى مَعْنى ما أَنْزَلْتَ فى کِتابِکَ عَلى حُدُودِ ما أَتانا فیهِ وَ مالَمْ یَأْتِنا، مُؤْمِنٌ مُعْتَرِفٌ مُسَلِّمٌ بِذلِکَ، راضٍ بِما رَضیتَ بِهِ، یارَبِّ، أُریدُ بِهِ [وَجْهَکَ الْکَریمَ وَ] الدّارَ الْآخِرَهَ مَرْهُوباً وَ مَرْغُوباً إِلَیْکَ فیهِ، فَأَحْیِنى عَلى ذلِکَ وَ أَمِتْنى إِذا أَمَتَّنى عَلى ذلِکَ، وَ ابْعَثْنى عَلى ذلِکَ. وَ إِنْ کانَ مِنّى تَقْصیرٌ فیما مَضى، فَإِنّى أَتُوبُ إِلَیْکَ، وَأَرْغَبُ إِلَیْکَ فیما عِنْدَکَ، وَ أَسْأَلُکَ أَنْ تَعْصِمَنى بِوِلایَتِکَ عَنْ مَعْصِیَتِکَ، وَ لا تَکِلْنى إِلى نَفْسى طَرْفَهَ عَیْنٍ أَبَداً وَ لا أَقَلَّ مِنْ ذلِکَ وَ لا أَکْثَرَ، إِنَّ النَّفْسَ لاََمّارَهٌ بِالسُّوءِ إِلّا ما رَحِمْتَ، یا أَرْحَمَ الرّاحِمینَ، وَ أَسْأَلُکَ بِحُرْمَهِ وَجْهِکَ الْکَریمِ وَ بِحُرْمَهِ اسْمِکَ الْعَظیمِ وَ بِحُرْمَهِ رَسُولِ اللَّهِ (صلى الله على و آله و سلم) وَ بِحُرْمَهِ أَهْلِ بَیْتِ رَسُولِکَ (علیهمالسلام) و آن بزرگواران را [یک به یک] نام مى برى – أَنْ تُصَلِّىَ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ أَنْ تَفْعَلُ بى کَذا وَ کَذا»
[خدایا، من به طاعت و ولایت و دوستى تو ولایت رسولت و ولایت امامان از اوّل تابه آخرشان، از تو اطاعت نموده و مى پرستمت. خداوندا، من به واسطه ى اطاعت و ولایت و دوستی آنان، و خشنودی از آنچه که ایشان را به آن برترى دادى، بدون اینکه تکبّر نموده [یا: انکار نموده] و یا گردنکشی نمایم، بر اساس آنچه که در کتابت فرو فرستادى، و بر اساس احکام و حدودى که در آن به ما رسیده و یا نرسیده، از تو اطاعت نموده و مىپرستمت].
- طبق فرمایش حضرت علی(ع) که خواندن دعای فرج توسط شخص گرفتار و غم دیده موجب روا شدن حاجات و گشایش در کارها خواهد شد، این دعا اینطور آمده است:
«یا عِمادَ مَنْ لا عِمادَ لَهُ وَ یا ذُخْرَ مَنْ لا ذُخْرَ لَهُ وَ یا سَنَدَ مَنْ لا سَنَدَ لَهُ و یا حِرْزَ مَنْ لا حِرْزَ لَهُ وَیا غِیاثَ مَنْ لا غِیاثَ لَهُ وَیا کَنْزَ مَنْ لا کَنْزَ لَهُ وَیا عِزَّ مَنْ لا عِزَّ لَهُ یا کَریمَ الْعَفْوِ یا حَسَنَ التَّجاوُزِ یا عَوْنَ الضُّعَفاَّءِ یا کَنْزَ الْفُقَراَّءِ یا عَظیمَ الرِّجاَّءِ یا مُنْقِذَ الْغَرْقی یا مُنْجِیَ الْهَلْکی یا مُحْسِنُ یا مُجْمِلُ یا مُنْعِمُ یا مُفْضِلُ اَنْتَ الَّذی سَجَدَ لَکَ سَوادُ اللّیْلِ وَنُورُ النَّهارِ وَضَوْءُ الْقَمَرِ وَشُعاعُ الشَّمْسِ وَحَفیفُ الشَّجَرِ وَدَوِیُّ الْماَّءِ یا اَللّهُ یا اَللّهُ یا اَللّهُ لا اِلهَ إ لاّ اَنْتَ وَحْدَکَ لا شَریکَ لَکَ یا رَبّاهُ یا اَللّهُ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَافْعَلْ بِنا ما اَنْتَ اَهْلُهُ»
«ای تکیه گاه آنکه تکیه گاهی ندارد، ای اندوخته آن که اندوختهای ندارد، ای پشتیبان آن که پشتیبانی ندارد، ای نگهدار آن که نگهداری ندارد، ای فریادرس آن که فریادرسی ندارد، ای گنج آن که گنجی ندارد، ای عزّت آن که عزّتی ندارد، ای در گذشت کردن بزرگمنش و مهماننواز، ای نیکو گذشت، ای پشتیبان ناتوانان، ای غنای تهیدستان، ای بزرگ مایهی امید، ای نجاتدهنده غریقان، ای رهایی بخش هلاکشدگان، ای احسان کننده، ای زیباییبخش، ای نعمتده، ای عطابخش؛ تویی آنکه سیاهی شب و روشنی روز و پرتو ماه و شعاع خورشید و وزش باد در درخت و صدای آب برایت سجده کرد، ای خدا، ای خدا، ای خدا، معبودی جز تو نیست، یگانه و بیشریکی، ای پروردگار، ای خدا، بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست و با ما آنچه شایسته آنی انجام ده»
دعای رسیدن به خواسته های غیرممکن
اگر در پی دعای رسیدن به خواستههای غیر ممکن هستید، باید بگوییم روایتی از نبی مکرم اسلام(ص) بر این موضوع مهم اشاره دارد و میفرماید: «هر کس سوره حشر را قرائت کند بهشت و جهنم و عرش و کرسی و حجابهای آن و آسمانهای هفتگانه و زمینهای هفتگانه و هوا و بادها و پرندگان و درختان و کوهها و خورشید و ماه و فرشتگان، همگی بر او درود و صلوات میفرستند و برای او طلب مغفرت و آمرزش میکنند و اگر همان روز یا شب قرائت سوره حشر، از دنیا برود شهید محسوب میشود.»
هرکس سوره مبارکه حشر را چهل و یک روز و هر روز یک مرتبه برای برآمدن نیازها و حل مشکلات غیرممکن بخواند، مشکلش حل و نیازش برآورده خواهد شد.
ذکر رسیدن به خواسته
- یکی از ذکرهای معجزهآسا برای اجابت دعا صلوات است. صلوات بر حضرت محمد و خاندان پاک و مطهرش، قبل و بعد از دعا رسیدن به خواستههایتان که بسیار به آن تاکید شده است.
- ۱۸۰ بار ذکر «یا سمیع» برای استجابت دعا قبل از اذان صبح یا بعد از نماز نافله صبح (بعد از اذان) خوانده شود.
- ۷۰ مرتبه ذکر «يا بديع» در وقت دعا
- ذکر «يا وهاب» بعد از فراغ از نماز بهگونهای که دستها را بردارد و هفت نوبت اين اسم مبارك را بگوید.
- تذکیر « سميع الدعا و مجيب الدعا» سبب استجابت دعا میشود.
- برای برآورده شدن، دعای رسیدن به خواستهها، هر روز ۳۵۰ بار «نعم المولي و نعم النصير» بخوانید.
- خواندن ۲۶ مرتبه «يا سَريعُ يا مُجيبُ» در آخر دعا
- ذکر ۱۱۰ بار اسم مبارك «المجيب»
- مایوس نشود، کسی که ۱۰۰۱ مرتبه اسم مبارك «المجيب» را به زبان آورد.
- کسی که هر شب ۱۰۰ مرتبه اسم مبارك «باقي» و ۱۰۰۰ بار در شبهای جمعه بخواند، خداوند دعاي او را مستجاب سازد.
- آوردن ۲۱ مرتبه نام مقدس «يا ذوالجلال و الاكرام» هنگام سجده
- هر كه هنگام ذکر «يا كَريم» به خواب رود ملائکه بر او دعا خوانند، که سريع الاجابه است.
آداب استجابت دعای رسیدن به خواستهها
ممکن است برای رسیدن به خواستهها بسیار به درگاه خدا دعا کرده باشید ولی به نتیجهای نرسیدهاید. با استناد بر روایات، دعای رسیدن به خواستهها، باید طبق آداب صحیحی مطرح شود. از جمله:
- حضور قلبی و خداوند را حاضر و ناظر دانستن
- تواضع در برابر مصلحت خداوند
- امیدوار بودن به استجابت دعا
- شناخت خدا و ایمان به قدرت نامحدود او
- ستایش پروردگار پیش از دعا
- بر زبان آوردن اسامی پروردگار و شکر نعمتها
- شکیبایی و عدم اصرار بر دعا
- در خفا دعا کردن و عدم آشکارسازی
- به شیوهای دعا کنید که انگار هماکنون خواستهتان را دریافت کردهاید.
- دادن صدقه قبل از دعا کردن
- برای دیگران دعا کردن
- صلوات، دعا را به آسمان می برد
- پس از اتمام دعا، نیاز خود را طلب کنید.
- یکی از یاران امام صادق (ع) نقل کرده است، که ایشان فرمود: «هر دعایی که پیش از آن حمد خدا نباشد، نیمه است و پی بریده است، حمد خدا باید و سپس ستایش»
بهترین اوقات برای استجابت دعا
یقینا رعایت اوقات که توصیه شده است برای برآورده ساختن دعا بسیار تاثیرگذار است. به نحوی که از امام صادق (ع) (اصول کافی جلد ۲) نقل شده است: «در چهار وقت دعا کنید: وقت وزیدن بادها، وقت گردیدن سایهها، وقت باریدن باران و در هنگام ریختن نخستین قطرهی خون از مومنی که شهید میشود، و بدانید که درهای آسمان را در این اوقات میگشایند» و در حدیثی دیگر فرمودند: «دعا در چهار وقت مستجاب خواهد شد: در نماز وِتر، بعد از نماز صبح، پس از نماز ظهر و بعد از نماز شام.»
سخن آخر
زمانی که در زندگی با سختی و مشکلات مواجه میشویم و از خدا میخواهیم که در آن شرایط به ما کند، یا هنگام دعا رسیدن به خواستهها با تمام وجود آرامش را احساس میکنیم. خداوند آن قدر مهربان است که دعای همه بندگان خود را برآورده میسازد. ولی برای آن که سریعتر به خواستههای خود برسیم باید تضرع و خلوص نیت داشته باشیم. علاوه بر این، متوسل شدن به دعا و ذکرها بهترین روش برای حاجت روایی هستند. امیدوارم این مقاله برای رسیدن به خواستههایتان مفید واقع شده باشد.
دیدگاهتان را بنویسید